Individuele sessies

We zullen eerst je vraag, de aanleiding verkennen. Wat brengt je hier, wat wil je uitzoeken en/of helen? Vaak gebruiken we daarbij stenen op een trommel: een foto's website 030opstellingenmethode die veel inzicht kan geven in je familiestructuur en in andere vragen. We kunnen werken met kleedjes zodat we op de verschillende posities kunnen staan, de posities kunnen veranderen en belangrijke zaken kunnen uitspreken.

Uitgaande van de aanwezige energie, de gevoelens die bij je opkomen, de gedachten die door je hoofd gaan en je lichamelijke gewaarwordingen kunnen we bijvoorbeeld in een voice-dialogue je overtuigingen, je innerlijke kinderen tegenkomen en liefdevol begroeten  Het zijn vaak de in je kinderjaren intern gemaakte stukken van je ouders of andere belangrijke volwassenen en kinderen. Het kleine meisje dat er alleen mag zijn als ze lief is, de innerlijke criticus die zegt dat je toch vooral niet brutaal, boos, gevoelig enz. mag zijn. Je leert je belemmerende strategieën kennen.

Er zijn ook verstopte kindstukken, sjamanistisch gezien delen van je ziel die zich bij een traumatische gebeurtenis of periode hebben afgesplitst om zich te beschermen en die zich nu zonder contact, vaak zonder dat je je dat bewust bent ergens verschuilen.

Vaak zal ik je vragen dieper te ademen om meer in contact te komen met je gevoel en om ruimte te scheppen. Ook gebruik ik uitgebreidere vormen van ademwerk, zoals rebirthing. Soms is een sjamanistisch ritueel op z’n plek. Opstellingen, voice-dialogue, bepaalde oefeningen en inzichten van NLP, ademen en sjamanistische rituelen helpen bij het losser maken, het in liefde oplossen van inperkende overtuigingen en belemmerende strategieën en bij het liefdevol ontvangen van afgesplitste delen.

Trommel, ratels en zang helpen bij de afstemming en de integratie en ik zal, innerlijk, hulp vragen aan krachten die mij ondersteunen in mijn werk, zoals mijn krachtdier, bepaalde voorouders en andere helpers. Ook de weg vinden naar die krachten in jezelf is een vorm van heling.

Soms is een sessie voldoende om weer verder te kunnen, soms is een langere begeleiding prettig.