Mijn werk en ik

 

Lize van Dam 1

De pijlers van mijn werk zijn sjamanisme (o.a. Daan van Kampenhout), innerlijk kind werk (de opleiding neo-hypnotherapie van Siddhartha van Langen) en familie- en systeemopstellingen. Na een studie Nederlands en vijftien jaar lesgeven, begeleid ik nu al bijna dertig jaar groepen en individuele sessies.

De laatste zeventien jaar daarvan gebruik ik steeds vaker de systemische inzichten en begeleid ik familie- en andere systeemopstellingen in groepen en in individuele sessies. Daan van Kampenhout, Victoria Sneh Schnabel en Bert Hellinger zijn daarin mijn belangrijkste opleiders en leermeesters.

Mijn sjamanistische kennis en werkwijzen, de inzichten en technieken van de neo-hypnotherapie, en de systemische gedachtewereld en manier van werken zijn met elkaar verweven zowel in mijn leven als in mijn werk in groepen en individuele sessies.

 Trommelen en zang gebruik ik voor de afstemming en de integratie. Soms komen er gezongen improvisaties langs. Basse 1

Werken vanuit acceptatie en liefde, vanuit het nu, in verbinding, in het ‘wetende veld’ is voor mij nog steeds helend.

Mijn twee kinderen, hun partners en vier kleindochters hebben een belangrijke plaats in mijn leven en in mijn hart. Dit alles speelt zich vooral af in Amsterdam en in Basse(Ov).